søndag den 24. april 2016

Lærkgårds mørbrad pande.

Min mand Johnny var en gang på Andersens Hotel i Bjerringbro, der fik han serveret mørbrad i flødesovs. Det smagte så godt at han fik en snak med kokken om hvordan den laves. Denne ret er blevet en af mange hofretter i familien. Servers enten med hvide kartofler eller brunede kartofler.
Grøntsager + surt smager godt til som tilbehør.

Til 4 personer.

Ingredienser :

1 stor mørbrad 
1 stort løg
1/2 liter fløde
2 dl mælk
1 glas hele Champion
1 1/2 svine boullion
50 gram margarine
Smag til med salt og peber

Jævnes med maizenamel.

Tilberedningen :

Pus mørbraden fint, indtil der ingen sener er tilbage.
Skær mørbraden i små bøffer.
Smelt fedtstoffer på panden til den er stegeklar.
Svits løgene sammen med mørbrad bøfferne som er krydderiet med salt og peber.
Steg mørbraden til den er brun i kanterne.
Hel fløden samt mælken over bøfferne.
Lad retten simre sammen med boullion i ca 20 min ved svag varme, med låg over.
Hæl derefter championgerne i (uden væske).
Lad rette små simre i yderligere 20 min. (Hvis sovsen skiller, hæld 2-3 dråber citronsaft i).
Sovsen jævnes med maizenamel til den har den rette konsistens.


Billedet er lånt, men bliver erstattet næste gang min mand laver retten.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar